Scroll Top

ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΦΙΛΙΑΣ 2019 – ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ 2019

Για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαμε στην εκστρατεία φιλίας των Best Buddies Greece “Κουδούνια Φιλίας 2019”. Ο σκοπός της εκστρατείας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με νοητική υστέρηση.

Τα «Κουδούνια Φιλίας», είναι μία ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη μας, να επικοινωνήσουμε το μήνυμα της φιλίας, της ισότητας, της αποδοχής και της ένταξης των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.Οι νέοι που επωφελούνται από το πρόγραμμα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece & η εθελοντική ομάδα του οργανισμού δημιούργησαν & κατασκεύασαν τα πιο όμορφα & πολύχρωμα κουδούνια αγάπης & ισότητας!

Στις 11 & 12 Μαΐου, το μήνυμα «Η Φιλία είναι Δώρο»  διαδόθεικε μέσω της εκστρατείας μας, όπου εκατοντάδες κουδούνια κρεμάστηκαν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας

Ψάξε – Βρες! Τα Κουδούνια Φιλίας, είναι στη διάθεση όποιου τα βρίσκει, προτρέποντάς τον να ανεβάσει φωτογραφία του κουδουνιού στα social media με hashtags #LetsBeFriends #BestBuddiesBells #Filarakia.

Με αυτόν τον τρόπο συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνικοποίηση των νέων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθεικε στα πλαίσια της προώθησης και προβολής του 6ου Περιπάτου φιλίας, που φέτος έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ., στην Πλ. Συντάγματος.

Για 2η φορά η εκστρατεία «Κουδούνια Φιλίας – Best Buddies Greece 2019», έλαβε χώρα & σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, με την υποστήριξη & τη συνεργασία με άλλους φορείς & ομάδες των Best Buddies Ελλάδος.

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – BEST BUDDIES GREECE #BestBuddiesGreece #BBFW2019

ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 6ος Περίπατος Φιλίας, του εθελοντικού οργανισμού Best Buddies Greece – Φιλαράκια Ελλάδος.
Στην Πλ. Συντάγματος μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα μας, καθώς και να παίξουν με τον Pipi PafPouf (ξυλοπόδαρος), την Εύη (facepainting) και την βασίλισσα της φούσκας, Αντωνία.
Το συγκρότημα Alter Ego διασκέδασε τον κόσμο με τις μουσικές τους, όπου μικροί & μεγάλοι τραγουδήσαμε μαζί τους γνωστές επιτυχίες.
Ένα εντυπωσιακό θέαμα είδαμε από την μοναδική hoop dance κοινότητα στην Ελλάδα, Ηοοp It, η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον των περευρισκομένων με ένα μοναδικό show με στεφάνια .
Την σκυτάλη ανέλαβαν η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Quilombo, οι οποίοι έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του περιπάτου μας. Η οδός Ερμού, ξαφνικά γέμισε πολύχρωμα πανό με συνθήματα αγάπης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Άλλωστε σκοπός του Περιπάτου μας, είναι η διάδοση του μηνύματος «Η φιλία είναι δώρο» κι εμείς κάνουμε με νέους με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.
Φτάνοντας στην Πλ. Μοναστηρακίου, σήμανε η λήξη του περιπάτου μας, δίνοντας ραντεβού την επόμενη χρονιά!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Τα δικά μας φιλαράκια που με την θέρμη τους ανέβασαν την θερμοκρασία στα ύψη‼️

Τους υπέροχους εθελοντές δράσεων που εξυπηρέτησαν με περίσσεια αγάπη 💑 όλους τους παρευρισκομένους.

Τους χορηγούς μας: ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Εταιρεία κοινωνικής προσφοράς ελληνικού εφοπλισμού), Ravago Greece Group, ΕΥΔΑΠ Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, & Chipita Greece, Athens που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο περίπατος μας.

Τους δωροθέτες μας για τα υπέροχα δώρα που θα κληρωθούν στις 3 Ιουλίου αλλά κι τον Dimitris Giannoulakis Photography για την κάλυψη του event.

Kι η έκπληξη μας… την Jennifer Allen (Director, International Programs στον διεθνή οργανισμό Best Buddies International.

💕Τέλος ευχαριστούμε τους αφανείς ήρωες & όλους εσάς που χωρίς εσάς ο περίπατος δεν θα είχε την ίδια ενέργεια.
Και του χρόνου‼️‼️