Scroll Top

Το Σωματείο Φιλαράκια Ελλάδας (Best Buddies Greece) έχει λάβει υποστήριξη από:

  • Όραμα των Best Buddies Greece (Φιλαράκια Ελλάδας) είναι η συμπερίληψη των ενηλίκων με νευρο – αναπτυξιακές δυσκολίες με όχημα την φιλία.
  • Αποστολή των Best Buddies Greece (Φιλαράκια Ελλάδας) είναι η ενδυνάμωση ενηλίκων με νευρο-αναπτυξιακές δυσκολίες (άτομα στο φάσμα του αυτισμού, με σύνδρομο Down ή/και νοητική υστέρηση), με όχημα τη φιλία. Συνδέοντας τα άτομα αυτά με εθελοντές τυπικής ανάπτυξης, καταρρίπτουμε στερεότυπα που οδηγούν σε διακρίσεις, και ενθαρρύνουμε την αυτό-εκπροσώπησή τους προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση τους σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, οδηγώντας σε μία κοινωνία συμπερίληψης.

Best Buddies Greece Spot 2021 - Η Φιλια είναι Δωρο!

Τα Best Buddies παρουσιάζουν με χαρά και υπερηφάνεια το νέο τους διαφημιστικό σποτ για το 2021 ! Βάζουμε τρίποντο στην αποδοχή και τη φιλία και αφήνουμε στον πάγκο τη μοναξιά και την στεναχώρια!
Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα like το βίντεο και να κάνετε μία Εγγραφή στο κανάλι των Best Buddies Greece στο YouTube!
Ευχαριστούμε Θερμά τους Συμμετέχοντες: Αλέξανδρος Λογοθετίδης, Βιβή Νικολακέα, Γεώργιος Λαμπρόπουλος, Μαρία – Ειρήνη Λαμπροπούλου, Μαριάννα Θωμά, Ανδρέας Βασιλόπουλος, Ευάγγελος Μάρτης.
Filmaking: Δημήτρης Παλαιολόγος In Oblivion FilmsWebsite: https://oblivionfilms.eu/ Photographer & Visual Artist: Manes Pangalos
Manes PhotographerWebsite: https://manesphoto.com/
Παραγωγή: Best Buddies Greece, Kelly Gouni
Tα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το 2020, πριν την εξάπλωση του COVID-19.
Το Πρόγραμμα Best Buddies Ελλάδας 2021-2023 υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#BestBuddies #BestBuddiesGreece #LetsBeFriends #SafeBestBuddies #inclusion

ΔΕΛΤΙΟ ΦΙΛΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Θελετε να συνδεθειτε με τα Best Buddies Greece ?

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για τα ταιριάσματα Φιλίας και τις Δράσεις μας
χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας!

Ποιοι Ειμαστε ?
Τα Φιλαράκια Ελλάδας (Best Buddies Greece)

ενδυναμώνουν ενήλικες με νευρο-αναπτυξιακές δυσκολίες (άτομα στο φάσμα του αυτισμού, με σύνδρομο down ή/και νοητική υστέρηση), με όχημα τη φιλία. Συνδέοντας τα άτομα αυτά με εθελοντές τυπικής ανάπτυξης, καταρρίπτουμε στερεότυπα που οδηγούν σε διακρίσεις, και ενθαρρύνουμε την αυτο-εκπροσώπησή τους προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση τους σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, οδηγώντας σε μια κοινωνία συμπερίληψης. Επικεντρώνουμε τις δράσεις μας σε τρεις κύριους πυλώνες : α) φιλία «ένας-προς-έναν», β) πρόγραμμα αυτο-εκπροσώπησης, γ) υποστηριζόμενη εργασία. Τα Best Βuddies ιδρύθηκαν το 1989 από τον Άντονι Κέννεντυ Σράιβερ, με όραμα να δημιουργήσει ευκαιρίες κοινωνικοποίησης για τα άτομα με αναπηρία μέσω της φιλίας «ένας-προς-έναν» σε σχολεία, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην κοινότητα. Τα Φιλαράκια Ελλάδας (Best Buddies Greece) δραστηριοποιούνται από το 2011 ως εθελοντική ομάδα και από το 2016 ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό Σωματείο με πιστοποίηση πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας. Στόχος μας είναι με τη δύναμη του εθελοντισμού, να κάνουμε τα άτομα που δεν έχουν κάποια ορατή για τον κόσμο, αναπηρία, ορατά σε μία κοινωνία συμπερίληψης.

Οι υπηρεσιες μας

Τα BEST BUDDIES GREECE – ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ελλάδας εκπροσωπούν το παγκόσμιο οργανισμό στην Ελλάδα από το 2011 όπου δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα «ένας-προς- έναν» φιλίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας σε συνεργασία με άλλους φορείς. Από το 2016 αναπτύσσουν και το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Προτύπων.

Το πρόγραμμα ΦΙΛΙΑΣ αφορά τη δημιουργία σχέσεων φιλίας ανάμεσα σε άτομα με ή χωρίς νοητικές ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες.
Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τα άτομα με νοητικές ή / και αναπτυξιακές δυσκολίες αναπτύσσουν ενδιαφέροντα, εμπειρίες και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν.

Εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τα άτομα με ή χωρίς αναπηρίες να γίνονται ηγετικά πρότυπα, δημόσιοι ομιλητές και εκπρόσωποι του προγράμματος.
Εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τα άτομα με ή χωρίς αναπτυξιακές δυσκολίες ώστε να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, ικανότητες αυτο- εκπροσώπησης και ικανότητες προώθησης των δικαιωμάτων τους.

Αυτό το πρόγραμμα στα Best Buddies International εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τα άτομα με νοητική υστέρηση ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες, επιτρέποντάς τους να αυτονομηθούν στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής τους.
Είναι ένας τομέας που στα επόμενα χρόνια ελπίζουμε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται κάθε ακαδημαϊκό έτος με έναρξη το Σεπτέμβριο και λήξη το Ιούνιο. Κάθε έτος προστίθενται νέες φιλίες « ένας-προς-έναν» φιλίες. Με τη δημιουργία φιλίας «ένας-προς-έναν» το πρόγραμμα ευαισθητοποιεί τη κοινωνία για την αποδοχή των ευάλωτων ομάδων.

Όλοι οι εθελοντές μας, μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορους τομείς, ανάλογα τις ανάγκες του οργανισμού. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε πολλαπλές δράσεις, με σκοπό τόσο για την διασκέδαση νέων και εθελοντών όσο και για την προώθηση των Best Buddies!

Μπορείτε να έχετε βαθύτατα θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων με πνευματική και αναπτυξιακή αναπηρία (IDD). Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε την αποστολή Best Buddies.

ΓΙΝΕ “ΦΙΛΑΡΑΚΙ”! ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΦΙΛΙΑ!

Ψάχνεις για μια πραγματική και αληθινή φιλία; Είσαι παρατηρητής κοινωνικού αποκλεισμού ομάδων και θέλεις να τον εξαλείψεις;
Τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Best Buddies Greece είναι η σωστή οργάνωση για τη δημιουργία νέων φίλων με ανθρώπους που την χρειάζονται πραγματικά!
Η αποστολή του Worldwide Best Buddies Organization είναι να δημιουργήσει ένα Παγκόσμιο Κίνημα Εθελοντών για να βοηθήσει στην προώθηση της προσωπικής φιλίας, να προωθήσει την επαγγελματική ένταξη και να αναπτύξει Πρότυπα Ηγεσίας για τα άτομα με ψυχικές και αναπτυξιακές αναπηρίες (AMEA).
Ο στόχος είναι να αλλάξουμε τον κόσμο μας με μια πραγματική φιλία μεταξύ των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων πολιτών!
Μεγαλώνουμε και μαζί μας μεγαλώνει το όραμά μας! Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με έναν κοινό παρονομαστή φιλίας, αγάπης και σεβασμού.

* Το πρόγραμμα ισχύει για νέους άνω των 18 ετών