Τα προγράμματα Best Buddies Greece υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Best Buddies Greece Spot 2021 - Η Φιλια είναι Δωρο!

Τα Best Buddies παρουσιάζουν με χαρά και υπερηφάνεια το νέο τους διαφημιστικό σποτ για το 2021 ! Βάζουμε τρίποντο στην αποδοχή και τη φιλία και αφήνουμε στον πάγκο τη μοναξιά και την στεναχώρια!
Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα like το βίντεο και να κάνετε μία Εγγραφή στο κανάλι των Best Buddies Greece στο YouTube!
Ευχαριστούμε Θερμά τους Συμμετέχοντες: Αλέξανδρος Λογοθετίδης, Βιβή Νικολακέα, Γεώργιος Λαμπρόπουλος, Μαρία – Ειρήνη Λαμπροπούλου, Μαριάννα Θωμά, Ανδρέας Βασιλόπουλος, Ευάγγελος Μάρτης.
Filmaking: Δημήτρης Παλαιολόγος In Oblivion FilmsWebsite: https://oblivionfilms.eu/ Photographer & Visual Artist: Manes Pangalos
Manes PhotographerWebsite: https://manesphoto.com/
Παραγωγή: Best Buddies Greece, Kelly Gouni
Tα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το 2020, πριν την εξάπλωση του COVID-19.
Το Πρόγραμμα Best Buddies Ελλάδας 2021-2023 υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#BestBuddies #BestBuddiesGreece #LetsBeFriends #SafeBestBuddies #inclusion

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Δ.Σ. του οργανισμού Best Buddies Greece – Φιλαράκια Ελλάδας, αποφάσισε την αναβολή μέχρι νεωτέρας των δραστηριοτήτων κλειστού τύπου (ομάδα Στάση Ζωής, εργαστήρια δημιουργίας Κουδούνια Φιλίας, συναντήσεις ambassadors) και ανοιχτού τύπου (Κουδούνια Φιλίας 2020 & Περίπατος Φιλίας 2020).

Μετά την άρση των μέτρων η ατομική υπευθυνότητα είναι σημαντική. Προτείνουμε στα φιλαράκια μας την αποφυγή συναθροίσεων άνω των 2 ατόμων, την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας & ατομικής υγιεινής, πλένοντας τα χέρια μας συχνά & λαμβάνοντας τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα (χρησιμοποιούμε μάσκα & γάντια). Μειώνουμε τις εξόδους μας & επιλέγουμε τον ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας ώστε να είμαστε κοντά με τα φιλαράκια μας. Η βόλτα μας να γίνεται σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας μεταξύ μας απόσταση 2 μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού & παραμένουμε ασφαλείς. Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της υγειονομικής αυτής κρίσης, θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε πιο γρήγορα στην καθημερινότητα, απολαμβάνοντας πάλι το δώρο της Φιλίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για τα ταιριάσματα Φιλίας και τις Δράσεις μας
χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας!

Ποιοι Ειμαστε ?
Τα Best Buddies International είναι παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός

που έχει ως στόχο την υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.
Ο διεθνής οργανισμός επιτυγχάνει τους σκοπούς του μέσω τριών προγραμμάτων:

  • το πρόγραμμα «ένας-προς- έναν» φιλίες,
  • το πρόγραμμα υποστηριζόμενης εργασίας και
  • το πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών προτύπων για άτομα με νοητική υστέρηση ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των ατόμων ΑμεΑ, όχι μόνον παρέχει την δυνατότητα Φιλίας μεταξύ δύο ατόμων (ενός εθελοντή και ενός ατόμου με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες) αλλά παράλληλα εκπαιδεύει την κοινωνία για την σημαντικότητα της κοινωνικής αποδοχής, διαμορφώνοντας το μέλλον με θετικό τρόπο.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε και το πρόγραμμα της υποστηριζόμενης εργασίας στη χώρα μας.

Οι υπηρεσιες μας

Τα BEST BUDDIES GREECE – ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ελλάδας εκπροσωπούν το παγκόσμιο οργανισμό στην Ελλάδα από το 2011 όπου δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα «ένας-προς- έναν» φιλίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας σε συνεργασία με άλλους φορείς. Από το 2016 αναπτύσσουν και το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Προτύπων.

Το πρόγραμμα ΦΙΛΙΑΣ αφορά τη δημιουργία σχέσεων φιλίας ανάμεσα σε άτομα με ή χωρίς νοητικές ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες.
Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τα άτομα με νοητικές ή / και αναπτυξιακές δυσκολίες αναπτύσσουν ενδιαφέροντα, εμπειρίες και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν.

Εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τα άτομα με ή χωρίς αναπηρίες να γίνονται ηγετικά πρότυπα, δημόσιοι ομιλητές και εκπρόσωποι του προγράμματος.
Εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τα άτομα με ή χωρίς αναπτυξιακές δυσκολίες ώστε να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, ικανότητες αυτο- εκπροσώπησης και ικανότητες προώθησης των δικαιωμάτων τους.

Αυτό το πρόγραμμα στα Best Buddies International εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τα άτομα με νοητική υστέρηση ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες, επιτρέποντάς τους να αυτονομηθούν στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής τους.
Είναι ένας τομέας που στα επόμενα χρόνια ελπίζουμε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται κάθε ακαδημαϊκό έτος με έναρξη το Σεπτέμβριο και λήξη το Ιούνιο. Κάθε έτος προστίθενται νέες φιλίες « ένας-προς-έναν» φιλίες. Με τη δημιουργία φιλίας «ένας-προς-έναν» το πρόγραμμα ευαισθητοποιεί τη κοινωνία για την αποδοχή των ευάλωτων ομάδων.

Όλοι οι εθελοντές μας, μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορους τομείς, ανάλογα τις ανάγκες του οργανισμού. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε πολλαπλές δράσεις, με σκοπό τόσο για την διασκέδαση νέων και εθελοντών όσο και για την προώθηση των Best Buddies!

Μπορείτε να έχετε βαθύτατα θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων με πνευματική και αναπτυξιακή αναπηρία (IDD). Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε την αποστολή Best Buddies.

ΓΙΝΕ “ΦΙΛΑΡΑΚΙ”! ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΦΙΛΙΑ!

Ψάχνεις για μια πραγματική και αληθινή φιλία; Είσαι παρατηρητής κοινωνικού αποκλεισμού ομάδων και θέλεις να τον εξαλείψεις;
Τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Best Buddies Greece είναι η σωστή οργάνωση για τη δημιουργία νέων φίλων με ανθρώπους που την χρειάζονται πραγματικά!
Η αποστολή του Worldwide Best Buddies Organization είναι να δημιουργήσει ένα Παγκόσμιο Κίνημα Εθελοντών για να βοηθήσει στην προώθηση της προσωπικής φιλίας, να προωθήσει την επαγγελματική ένταξη και να αναπτύξει Πρότυπα Ηγεσίας για τα άτομα με ψυχικές και αναπτυξιακές αναπηρίες (AMEA).
Ο στόχος είναι να αλλάξουμε τον κόσμο μας με μια πραγματική φιλία μεταξύ των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων πολιτών!
Μεγαλώνουμε και μαζί μας μεγαλώνει το όραμά μας! Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με έναν κοινό παρονομαστή φιλίας, αγάπης και σεβασμού.

* Το πρόγραμμα ισχύει για νέους άνω των 18 ετών

Θελετε να συνδεθειτε με τα Best Buddies Greece ?